sunnuntai 13. joulukuuta 2015

13.12.15 6 viikkoa ja 2 päivää

Voihan reissupennut, melkein koko päivä kului taas reissussa.

Aamulla suuntasimme auton keulan kohti Someroa ja paimennustreenejä. Pennut pääsivät tosin vain katsomaan, eivät itse paimentamaan. Matkalla pysähdyimme lyhyesti yhdellä isolla hiekka-alueella, jossa pennut viilettivät innoissaan. Perillä pennut saivat ensin hetken tutkia Woollandian pihaa ja sen jälkeen ne nostettiin pentuaitaukseen treenejä seuraamaan. Lähes koko treenien ajan niillä oli joku seuraa pitämässä ja sylittelemässä.

Treenien jälkeen kärräsin pennut lähimetsään lenkkeilemään aikuisten (ja Kipinän) kanssa hetkeksi. Kovasti innoissaan pupsit viilettivät pitkin metsää. https://youtu.be/GUAjDEA8SXc

Lammastelun jälkeen oli aika suunnata hevostelemaan, kävimme kaverini hevosten tallilla tutustumassa. Tallilla vastaan tuli haukkuva russeli, joka oli pentujen mielestä hurja. Se on kyllä jännä, miten eri paikat ja ympäristöt eivät päätä kylmää, mutta ääntelevät aikuiset koirat aiheuttavat päänvaivaa. Toisaalta se on täysin luonnollista, haukku on kuitenkin varoitusmerkki, jonka kuullessaan pentujen pitääkin olla varuillaan. Kun kaverini russeli Greta ei enää haukkunut, reipastuivat pennut ja tutkivat vähän uutta ympäristöä. Melkein kaikki pääsivät myös vuorollaan nuuskuttelemaan Elle ja Bemu varsoja. Varsat olivat vähintään yhtä hämillään pennuista, kun pennut varsoista.



Kotimatkalla (Lohjalta Vantaan kautta Röykkään) pennut pääsivät tutustumaan uuteen elementtiin nimeltä lumi. Vantaalla satoi niin reilusti, että lunta oli maassa jokunen sentti. Ja siitäkös otettiin ilo irti! https://youtu.be/K79Y8mX1Ack

Kotona on pienien riehumisten lisäksi ollut melkoisen rauhallista porukkaa. Pennut ovat varmasti tyytyväisiä, kun alkaa työviikko ja edessä on vähän vähemmän actionia.

1 kommentti:

  1. Aina vain jaksan ihailla aktiivisuuttasi pentujen kokemusrikkaan alkuelämän suhteen. Huippua. Saisi ottaa moni kasvattaja mallia.

    VastaaPoista